Las Vegas – den stora drömmen

Många är vi som spelar poker på nätet. Men vi är även många som drömmer om den stora spelresan till Las Vegas. Dock finns det mycket att tänka på både när det kommer till resan, men även när det kommer till spelandet.

Bra tips i Las Vegas

Las Vegas Boulevard, eller The Strip som den stora paradgatan även kallas är något utöver det vanliga. Och här är det en upplevelse att gå då du aldrig vet vad eller vem det är du springer på. Kanske är det en nyrakad Britney Spears eller någon annan känd person som du blir helt tagen av. Vad som kan sägas är att chanserna är små att du ska behöva gå runt och ha tråkigt. Även om du inte bor på de stora kasinona så har du ändå tillträde och kan leva loppan hela dagarna och kvällarna. Här kommer några av de största och mest spektakulära hotellen som alla är värda ett besök.

  • Bellagio
  • MGM Grand Hotel
  • Caesars Palace
  • Excalibur
  • New York, New York.

Ett annat roligt tips är att besöka neonkyrkogården: ett museum för neonskyltar som inte längre används. Neon Boneyard har nu fått längre öppettider och är ett spännande ställe för att se hur det tidigare såg ut.

Online kontra livepoker

Ja, även då det är samma spel så finns det mängder med skillnader och likheter mellan livepoker och nätpoker. Och det gäller att känna till dem för att kunna spela så bra som möjligt. Det gäller att du har olika strategier för att lyckas komma så långt som möjligt. Men, så fort som du kommer på att det inte är samma och att du måste ha ett annat ingångssätt så kommer det gå enklare. Här finns det inga rätt eller fel utan vissa spelare föredrar nätet, medan andra föredrar att spela live med andra människor.

  • Speltiden: speltiden skiljer sig då det råder snabbare puckar när det kommer till spel online eftersom det är en dator som delar ut korten och det även finns en viss utsatt betänketid. Det råder även en kortare speltid när det gäller hur länge en spelare sitter vid ett bord. På liveturneringar eller spel så är du fast vi ett bord och du kan inte gå när du själv behagar lika lätt som du kan göra framför en dator. Detta betyder att det blir mer rullians mellan spelarna.
  • Ansiktsuttryck: När det kommer till att spela livepoker kan du alltid försöka läsa på om psykolog och hur vi människor fungerar för att försöka lista ut hur de tänker och vad de har för kort. Detta är något du inte kan göra när du sitter framför en skärm. Då är du mer djärv i ditt spelande och gör snabba beslut som kanske inte är lika genomtänkta. Så tänk på att alltid försöka att tänka dig att du sitter med dina spelare. Vad du kan ha med dig om du spelar på nätet är att det bluffas mer så gå in med den inställningen.
  • Andra distraktioner: När du spelar live så sitter du vid ett bord och fokuserar på det. När du spelar på nätet så kan du spela vid fler bord samt kanske ha på tv:n eller göra något annat. Det gör att din koncentration bli förstörd eller i alla fall lite sämre.

Ja, tänk på dessa tips när du är på din pokerresa och tänk även att inte spela över dina tillgångar.