Pokerresor

Allt fler svenskar spelar poker, både på nätet, bland vänner och på casinon. Eftersom intresset för poker ständigt växer så är det också allt fler som vill åka till exempelvis Las Vegas för att se hur en riktig pokerturnering går till.

Poker utmärker sig på så sätt att det är ganska lätt att få delta. Till en del turneringar räcker det att betala en avgift, som kan vara hög, och så får man delta. Det är inte som i biljard eller dart, där man måste tillhöra den absoluta eliten för att får delta. En pokerresa kan därför vara inriktad på att bara se poker spelas, bara spela själv, eller båda två.

World Series of Poker

Poker har inget officiellt VM, men frågan är om inte WSOP, som World Series of Poker brukar förkortas, kommer bra nära. Denna turnering hålls varje år sedan 1970 i Las Vegas, och är egentligen inte en turnering utan flera. Det är också en ganska utdragen procedur, som börjar i juni och ofta håller på ända till november. WSOp är otroligt populärt, och redan 2005 lockade turneringen, eller snarare turneringarna, 23 000 deltagare. Man kan med fog kalla det för pokerns Vasalopp.

WSOP består i dagsläget av sammanlagt 61 stycken olika turneringar och evenemang. Det går att spela i stort sett alla former av poker här, från Texas hold’em till mer obskyra varianter som lowball. Texas hold’em dominerar dock stort, med sammanlagt trettiotalet punkter på schemat.

WSOP skulle kanske i kraft av sin storlek och bredd har varit pokervärldens epicentrum i vilket fall som helst. Men som det nu fungerar är det en särskild turnering som har gett det sin särställning. Det är deras Main Event, en 10 000-dollars no limit hold’em-turnering, som lockar tusentals deltagare varje år. Prissumman är på flera miljoner dollar, men minst lika lockande är det armband som vinnaren får. Detta armband är det mest åtråvärda pris som finns att få i pokersammanhang.