Sportresa till Helsingfors?

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur viktigt det faktiskt är med flyt när en spelar om pengar på en turnering. För även om mycket handlar om skicklighet så handlar det också om en hel del tur när det kommer till just olika spel.

hockeyklubba-och-puckI dag skriver vi i stället om andra sorters turneringar, där du givetvis åker på en sportresa men inte nödvändigtvis är med och spelar själv. Det kan till exempel vara att åka och beskåda Junior-VM i ishockey, som just nu pågår i Helsingfors i Finland, och där Sverige möter Finland i detta nu, i semin. Och hur det slutar får den som lever se.

Årets J-VM har varit fullt av både ödesmättade avslut, skrällar och en hel del skador – så som det brukar bli när det handlar om hockey på is. USA har imponerat stort på många och kanske är det allra största hotet mot svenska juniorlandslagets framfart i turneringen. USA:s juniorlag utklassade nyligen Tjeckien med hela sju – noll och det gick inte av för hackor. Ryssland har haft det lite svårare att ta sig fram i turneringen och hade det kämpigt till och med med Danmark, som alla vet inte är en självklar hockeynation. Efter förlängning kunde ryssarna hämta hem segern mot det lilla landet med rödvit flagga.

Sverige möter Finland i semifinal

I semifinal möter som nämnt Sverige Finland, och Ryssland möter vinstsugna USA, som enligt oddsen kanske är lite mer av en favorit. Men som alltid i sport är det helt omöjligt att veta utgången och det är tiden som får utvisa vilka som tar hem en finalplats, och då möta antingen Sverige eller Finland.

På fem matcher har USA endast släppt in fem mål, ett riktigt bra spel av försvaret, och lagets främste målgörare heter Austen Matthews, som lever upp till hypen som föregått hela turneringen. Svenske Linus Söderström har även han som målvakt hållit nollan i två matcher, för Finlands del är det mer osäkert på målvaktsfronten där målvakter har bytts ut och varierats mer. Mer om J-VM och hur läget ser ut just nu, kan en läsa denna artikel i Dagens Nyheter.

Så sportresor kan vara av olika slag, från deltagande i pokerspel till att beskåda Juniorkronorna spela ishockey från en läktare i Helsingfors, med en korv i ena handen och halsduk virad runt halsen, i sitt favoritlags färger.